Meters en makers

Onze mensen en machines


Hibou is een initiatief van onderzoeksbureau MWM2 en mediaondernemer Matthijs Rutten. MWM2 verzamelt en analyseert data, Matthijs zet de inzichten om in campagnes. Voor campagnes werken we met een hecht netwerk van creatieve specialisten.      

 

matthijs.jpg

MATTHIJS RUTTEN

directeur

Ik was in 2010 medeoprichter van Mediatic, een bekend Amsterdams bureau in contentmarketing. Hier kwam ik erachter dat ik een strategisch fundament miste voor mijn adviezen. In de bureauwereld worden positioneringen en campagnes vaak gebaseerd op aannames en dunne redeneringen. Daar ontstond het idee voor Hibou: lucht uit de markt slaan en een bewezen methode ontwikkelen. Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen doen? Bel of mail me.

matthijs@hibou.nl

+31 (0) 644961881


aniek.jpg

ANIEK SCHMAL

MANAGER SOCIAL INSIGHTS

Vanaf 2008 heb ik me gespecialiseerd in social analytics en digitale strategieën. Ik heb de opkomst van het online mond-tot-mond influencing van dichtbij meegemaakt. Bedrijven beseffen lang niet voldoende hoeveel waardevolle informatie ze hieruit kunnen destilleren. Mijn persoonlijke drive is: gedetailleerde inzichten omzetten in concrete strategieën en acties. Als je meer wil weten over de technieken die we daarvoor inzetten en resultaten die we boeken, bel me gerust op.

aniek@hibou.nl


arnoud.jpg

ARNOUD BREITBARTH

ASSOCIATE LONDON

Zonder goed verhaal valt er niets te vertellen, daarom ben ik altijd op zoek naar wat nieuws maakt. Na 15 jaar in de financiële journalistiek in Nederland en de UK (waaronder als correspondent van de financiële Telegraaf en SBS in Londen), werk ik sinds 2014 als PR- en crisiscommunicatieconsultant in de City. Met praktische adviezen, strategische studies en lobbywerk sta ik mijn klanten op projectbasis bij, van start-ups tot gevestigde institutionele beleggers, van Ultra High Net Worth Individuals tot overheidsorganisaties.

Als je wil weten wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen in het VK, neem gerust contact op.

arnoud@hibou.nl


dorry.jpg

DORRY STEUTEN

JUNIOR ANALIST

Tijdens mijn studie bedrijfscommunicatie en digitale media aan de Universiteit van Tilburg leerde ik dat het analyseren van data in de wetenschap heel vanzelfsprekend en waardevol is. Daardoor heb ik in mijn zoektocht naar een baan de focus gelegd op het combineren van data-analyse met mijn liefde voor digitale media. Toen Hibou vervolgens op mijn pad kwam, voelde het als een hele natuurlijke stap om hier aan de slag te gaan.

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact met me op.

dorry@hibou.nl


Machines

Hibou maakt gebruik van state of the art technologie voor het scrapen van het internet. Per opdrachtgever kijken wij naar de beste oplossing. Wij maken oa gebruik van Coosto, Buzz, Capture, Meltwater, Sas, R, SPSS.