white smartphone 1851415

Vergroot de engagement via je Linkedin-kanaal

 

BEHOEFTE

MUNT Hypotheken heeft de wens naar ons uitgesproken om van LinkedIn een belangrijke, structurele pijler van communicatie richting adviseurs en consumenten te maken. Dat gaat verder dan slechts het aantal volgers verhogen. Met name op het gebied van engagement lag een hulpvraag vanuit MUNT.

OPLOSSING

Onze social media consultant Romée Steenmeijer is gestart met het analyseren van de bestaande en door MUNT geplaatste content op LinkedIN. Daarnaast hebben we een social data analyse uitgevoerd. Deze analyses hebben duidelijk gemaakt welke nieuwe social media-formats ontwikkeld moesten worden, over welke topics MUNT moet berichten en welke niet. Daarnaast wordt er nu voor een vernieuwde merkstem gekozen en maakt men bij MUNT andere keuzes voor beeld. De nieuwe identiteit gecombineerd met herhalende formats blijkt een schot in de roos.

RESULTAAT

In korte tijd heeft MUNT Hypotheken reuzenstappen weten te zetten op LinkedIn. Met recht kan worden gezegd dat het kanaal een cruciale pijler van communicatie is geworden. Dankzij de slimme formats, het doorlopend doormeten en de krachtige tekst en beeldspraak gaan de cijfers door het dak. Veel organisaties zijn tevreden bij een engagement cijfer van 2. Het engagement cijfer van MUNT is van 1.9 naar 6.2 doorgeschoten. Een toename van 4.3. 

Bijzonder is dat de groei van het engagement is doorgezet ondanks (of dankzij?) de explosieve toename van het aantal volgers. Sinds de implementatie van de social media strategie van Hibou is het aantal volgers van MUNT in een paar maanden met achthonderd toegenomen. De betrokkenheid van adviseurs op het kanaal en onder individuele posts is hard gestegen. Daarmee sluit de social strategie aan bij het beoogde doel: het verhogen van engagement en daarmee een verbeterde verbinding tussen adviseurs en MUNT.

Commercieel-directeur MUNT Hypotheken Chris Oosterling: "Een hernieuwde strategie voor onze social media heeft ons dichterbij onze doelgroep gebracht en dwingt ons daardoor beter na te denken op welke wijze we hen betrekken bij onze communicatie."

Vragen of interesse? Ik vertel u graag meer

Hibou medewerkers 100x100 kleur romee

Romée Steenmeijer

Social Media Consultant romee@hibou.nl

Contact opnemen